INTOA design on tamperelaisen tekstiilisuunnittelija Helena Hannulan v. 2010 perustama kierrätystuotteisiin keskittyvä yritys.

Suunnittelemme ja valmistamme käsityönä yksilöllisiä asusteita ja kodin tekstiilejä hyödyntäen mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Tavoitteena on valmistaa jo käytetyistä materiaaleista ekologisia, kauniita ja kestäviä tuotteita. Suurimman osan tuotteista valmistamme asiakkaille tilauksesta, näin vältämme turhat varastot.

Päämateriaaleina ovat kierrätetyt farkut ja räsymatot, joiden pohjalta mallistomme syntyy. Suunnittelu on materiaalilähtöistä ja ennakkoluulotonta; haluamme yhdistää eri materiaaleja keskenään ja löytää jo käytetylle materiaalille uuden muodon uudessa käyttötarkoituksessa. Valmistamme tuotteet piensarjoina tai uniikkeina yksittäiskappaleina. Mallistot elävät ajan myötä ja tuotteita muokataan asiakkaan toiveiden mukaan. Esimerkiksi farkkutossuja valmistamme väri- ja materiaalitoiveiden mukaan.

Materiaalit hankimme mm. lähiympäristön kirpputoreilta ja yrityksiltä. Otamme vastaan myös lahjoituksia. Koska kaikkia tarvitsemiamme materiaaleja ei kuitenkaan saa käytettyinä, pyrimme käyttämään eri valmistajien ylijäämämateriaaleja ja loppuvarastoja. Tuotteiden suunnitteluvaiheessa kiinnitämme huomiota tekstiilimateriaalin mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön, minimoiden hukkamateriaalin. Vältämme turhaa pakkaamista ja välttämättömät pakkaustarvikkeet ovat kierrätettyjä tai kierrätettäviä. Näin toimien haluamme omalta osaltamme tukea kestävää kehitystä.

Teemme myös oman malliston pohjalta tilaustuotteita sekä yrityksille että yhteisöille.