INTOA design on käsityöläisen ja muotoilija Helena Hannulan v. 2010 perustama kierrätystuotteisiin keskittyvä yritys Tampereella.

Suunnittelen ja valmistan käsityönä yksilöllisiä asusteita ja kodin tekstiilejä hyödyntäen mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Tavoitteena on valmistaa jo käytetyistä materiaaleista ekologisia, kauniita ja kestäviä tuotteita. Tuotteet ovat ajattomia ja kestävät näin hyvin aikaa. Suurimman osan tuotteista valmistan asiakkaille tilauksesta, näin vältämme turhat varastot.

Päämateriaaleina ovat kierrätetyt farkut ja räsymatot, joiden pohjalta mallistomme syntyy. Suunnittelu on materiaalilähtöistä ja ennakkoluulotonta; haluan yhdistää eri materiaaleja keskenään ja löytää jo käytetylle materiaalille uuden muodon uudessa käyttötarkoituksessa. Valmistan tuotteet piensarjoina tai uniikkeina yksittäiskappaleina. Mallistot elävät ajan myötä ja tuotteita muokataan asiakkaan toiveiden mukaan. Esimerkiksi farkkutossuja valmistan väri- ja materiaalitoiveiden mukaan.

Materiaalit hankitaan mm. lähiympäristön kirpputoreilta ja yrityksiltä. Otamme vastaan myös lahjoituksia. Koska kaikkia tarvitsemiani materiaaleja ei kuitenkaan saa käytettyinä, pyrin käyttämään eri valmistajien ylijäämämateriaaleja ja loppuvarastoja. Tuotteiden suunnitteluvaiheessa kiinnitän huomiota tekstiilimateriaalin mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön, minimoiden hukkamateriaalin. Vältän turhaa pakkaamista ja välttämättömät pakkaustarvikkeet ovat kierrätettyjä tai kierrätettäviä. Näin toimien haluan omalta osaltani tukea kestävää kehitystä.

Teemme myös oman malliston pohjalta tilaustuotteita sekä yrityksille että yhteisöille.